„БСП за България“: Сигурност на границите и във всеки дом, социална политика

Мар 17, 2017 СЛИВЕН Новини БСП 0 2345

Ваня Колева: Необходима е  държавна грижа за българската икономика и производство

Лична сигурност и опазване на имуществото, ново преизчисляване на пенсиите и политика в полза на младите хора бяха акценти в разговорите на жители на Твърдица с кандидатите за народни представители в Сливен  от листата на „БСП за България“ Таско Ерменков и Ваня Колева. Ерменков заяви, че приоритетна задача за страната трябва да е формирането на система за вътрешна сигурност и обществен ред, която да гарантира спазването на личните права и собствеността на гражданите. "Нужно е стабилизиране на системата за сигурност и нова концепция за работа в сектора", посочи водачът на БСП в Сливен и поясни, че това включва нова „полицейска карта“, при която в районите на селата се създават нови постове, които са с постоянен жандармерийски състав и транспортна техника. Той обясни, че постоянният пост ще отговаря за не повече от три села, като осигурява патрулна дейност и незабавна реакция при кражби и всички други престъпни посегателства. "В програмата е залегнало и преизчисляване на пенсиите и намаляване на разликите между старите и новоотпуснатите пенсии", обясни той.

Ваня Колева: Необходима е  държавна грижа за българската икономика и производство

„Необходима е държавна грижа за българската икономика и производство, за българското земеделие,  образование, което гарантира грамотност, работа в България и създава кадри за икономиката“, обяви кандидатът за народен представител Ваня Колева. „Ние сме наясно, че тази дългосрочна цел може да бъде постигната само при формиране на социална държава.  И ако се дава път на предприемчивите и образованите, с цел преодоляване на задълбочаващите се регионални различия. Нужни са нови финансови инструменти, които ще осигурят на младите хора дългосрочно финансиране на важни инфраструктурни обекти, чрез публично-частни партньорства и местна инициатива“, каза тя. По думите й трябва да се подкрепи и подпомагането на производството на местно ниво чрез стимулиране на биологичното земеделие, „късите вериги на доставка“ и чрез програми, насърчаващи купуването на продукти, произведени в България.

Кандидатите на БСП се срещнаха и с жители на село Струпец. Там бяха водачът на листата Таско Ерменков, Деян Дечев и ген. Кольо Милев.

 

Деян Дечев: Наша основна задача е развитието на местното самоуправление

 

"Наша основна задача е развитието на местното самоуправление. Ще провеждаме цялостна политика на балансирано развитие на всички региони на страната, на преодоляване на дълбоките регионални различия и високо ниво на заетост в общините", заяви Деян Дечев.

Ген. Милев посочи за важно ускорено приемане на целенасочената инвестиционна програма за интегрирано развитие на изоставащите райони в райони България, активни мерки за подпомагане на сдруженията и кооперациите, като база за развитие на средните и дребните производители; увеличаване на капацитета за износ на земеделска и преработена селскостопанска продукция; активно държавно регулиране на базата на обща селскостопанска политика. „Наименованието „българско“ може да бъде поставяно само на продукти, произведени в страната, чиято основна суровина е с произход от България.  В асортимента на търговските вериги с годишен оборот над 2 млн. лв. задължително да се въведат минимални прагове за произведени в България продукти, за това настояват социалистите“, коментира Кольо Милев. Познавайки и като кмет на общината възможностите на региона, той напомни за необходимостта от приоритетно финансиране на животновъдството, овощарството и зеленчукопроизводството.