Елена Йончева: Има надежда за България, има и алтернатива и това сме ние

Апр 22, 2019 СЛИВЕН Новини Избори 0 1749

Над 300 човека посрещнаха Елена Йончева в Сливен

„Европейските избори са вот на недоверие срещу ГЕРБ. След тях и победата на БСП- може да започне процес на промяна, от който всички българи и България ще спечелят”. Това заяви водачът на листата на „БСП за България” Елена Йончева пред над 300 жители на гр. Сливен. Тя коментира, че  промяната може да стане факт, първо чрез революция в доходите и ЕС може да ни помогне с това. „Има надежда за България, има и алтернатива- и това сме ние. Членството на България в ЕС е един огромен шанс за страната ни, въпреки че  вече 12 години не го използваме”, каза още Йончева. „Единствената причина авторитаризмът на управляващите да не се превърне в диктатура е членството на страната ни в ЕС”, категорична бе Елена Йончева.

 

Пред жителите на Сливен Елена Йончева обяви, че ще подаде сигнала по аферата „Ало, Банов съм” в сряда. „Вече имаме оригиналния запис, заради който прокуратурата не започна досъдебно производство. Тук обаче,  не става дума за някаква схема, измислена от министър Банов- това е схемата на  Борисов. Това е начинът, по който се усвояват парите от обществени поръчки, това е една от причините чуждестранните инвеститори да бягат от България”, категорична бе тя. Йончева каза още, че тази афера показва по какъв начин държавни институции мамят гражданите.  Елена Йончева заяви, че никое правителство не е вечно, ако народът му каже, че не го иска.

 

 На въпрос- свободни ли са медиите в България, Елена Йончева припомни, че само преди 10 години сме били на едно място по свобода на медиите с Франция, днес сме на 111-то – някъде в Африка. „България вече не е обетована земя на журналистиката, защото свободната журналистика не е да дадеш микрофон на опозицията в студиото, а самите журналисти да правят разследвания и да са свободни”, категорична бе Елена Йончева.