Кольо Милев: Ще спрем синята зона, търсим ново решение

Окт 22, 2019 СЛИВЕН Новини Избори 0 414

22.10.2019 г.

Синята зона за паркиране в Сливен да  бъде спряна до намиране на приемливо за всички граждани решение за нейния обхват и организация, предлага кандидатът за кмет на Сливен от БСП ген. Кольо Милев. „На първо място общината трябва да осигури буферни паркинги, които да позволят на шофьорите безплатен престой, макар и за ограничено време. В никоя друга община зоната за платено паркиране не е предизвиквала такова обществено недоволство. Сливенските граждани реагират с право, защото управляващите от ГЕРБ не взеха под внимание тяхното мнение. Нормално е хората да реагират негативно, когато няма как да спрат пред болницата или пред училището, за да посрещнат децата си“,  добави Милев.

„Дори да обявяват, че общинското предприятие „Градска мобилност“ е печелившо, трябва да се знае, че повечето разходи (като закупуването на паяк например) се правят за сметка на общинския бюджет, а не на самото предприятие, за да може при него да се отчита печалба“, каза кандидатът  за кмет.

Според БСП липсата на широко обсъждане и на предварителна оценка за въздействието на ре­ше­ния­та на местната власт върху различни социални групи е един от големите недостатъци на управлението на ГЕРБ. „Липсва прозрачност в много отношения, налага се авторитарен стил. Ние няма да допуснем повече обсъждане на важен проект или на общинския бюджет да става с обява от предния ден следобяд за 9 часа на следващата сутрин. Това не е открита и социална, а напълно непрозрачна община“, е позицията на БСП.