Драгомир Стойнев в Сливен: Купените гласове могат да бъдат заличени при голяма избирателна активност

Окт 31, 2019 СЛИВЕН Новини Избори 0 1689

ГЕРБ са притеснени за балотажа в Сливен

„Знаем в каква обстановка работите в Сливен. По време на чумата министър Танева обещаваше по 300 лева на прасе. Миналата седмица една телевизия показа разследване за с. Гавраилово- как преди избори парите се раздават и на хора, които нямат прасета. ЦИК глоби телевизията. Така работи ГЕРБ." Това заяви Сливен зам.-председателят на ПГ на „БСП за България“ Драгомир Стойнев, който бе в града  да подкрепи ген. Кольо Милев и кандидатите на 4 – те села - Драгоданово, Крушаре, Самуилово и Сотиря, които също отиват на балотаж.  

Драгомир Стойнев бе категоричен, че БСП в  Сливен има достойни кандидати, зад които застава цялата партия. По думите му разликата от първия тур може да се обърне, стига хората да гласуват и да не бъдат заложници на страха и корпоративния вот. Той даде пример с община Добрич, в която преднина от 9 500 гласа от първи тур на минали избори е била стопена на балотажа. „Всичко е в нашите ръце, аз съм тук, защото харесвам Кольо Милев и знам какво направи той за Сливен. Обикалям цялата страна и мога да кажа, че вие показвате характер, воля и сила и ГЕРБ са притеснени.“- каза Стойнев.

Драгомир Стойнев коментира още, че с намаляването на партийната субсидия и отмяната на машинното гласуване ГЕРБ са се целили в служебна победа на местните избори. „Резултатът за цялата страна е 400 000 недействителни бюлетини. Това са цели 15% от гласовете. Целта беше ясна: манипулация и възпроизвеждане на сегашната власт. Купените гласове могат да бъдат заличени при голяма избирателна активност и затова продължаваме в неделя. Това е шанс да си върнем Сливен, да вземем Твърдица и да имаме кметове, които се интересуват  от това как живеят хората“, посочи още Драгомир Стойнев.