Атанас Зафиров, БСП: ГЕРБ да не се правят на ударени за сериозните критики на Сената на САЩ

Мар 06, 2021 Новини БСП 0 2148

Неприлично е да нарочиш председателя на Комисията по външни отношения на Сената на САЩ за случаен сенатор, говорещ някакви еднолични неща

 „Търговията с паспорти и българско гражданство е едно от най-отвратителните "геройства" на този кабинет. Това, освен всичко друго, е и директен пробив в партньорската система за сигурност и няма как да не бъде осъдено и разобличено. Затова управлението да не се прави на ударено и да спре с жалките обяснения, защото става още по-смешно. Да нарочиш председателя на Комисията по външни отношения на Сената на САЩ за едва ли не случаен сенатор, който си говори някакви еднолични неща, е направо извън всякакво приличие“.

Това заяви във Фейсбук водачът на листата на „БСП за България“ в Сливен Атанас Зафиров по повод опита на ГЕРБ да омаловажи критичното становище на американски сенатори за България, което получи публичност в първия ден на предизборната кампания у нас. В официалното изявление, подписано от демократа Боб Менендес , председател на Комисията по външни отношения на американския Сенат и водещия републиканец в нея Джим Риш, се посочват познати до болка проблеми на страната ни, свързани с влошаваща се корупция, медийна среда и политизиране на правосъдната система.

„Думата ми, обаче, е за онези заблудени от обиколките с джипката души, които трябва да се събудят от сладкия сън и да видят кошмара, в който живеем. На 4 април можем да започнем начисто“, казва още Зафиров в поста си.

https://www.facebook.com/100000007925005/posts/4160866197256937/?d=n