Васил Стоянов, кандидат за народен представител на "БСП за България" в 21 МИР в Сливен: След 4 години смятам, че България ще е доста променена, по-социална, по-отговорна

Мар 30, 2021 СЛИВЕН Новини Избори 0 1179

30.03.2021 г.

"Един от основните проблеми на малките населени места е липсата на инвестиции, което съответно води и до липсата на работни места, което кара хората да търсят препитание в по-големите градове. Платформата на БСП предлага доста широк набор от мерки като едно от основните неща е да сложим ред в управлението на държавата и да сложим край на хаоса, защото никой инвеститор не би искал да вложи парите си където всички големи бизнесмени биват рекетирани. Трябва да бъдат подобрени здравеопазването, образованието, защото хората искат да отглеждат своите деца там, където има качествени такива. В малките общини младите хора намалят все повече, в момента тези, които остават са единици. Някои от мерките, които предлагаме са семейно подоходно облагане, безплатни детски градини и ясли, безплатни учебници за ученици и други мерки, които биха накарали хората да се чувстват по-сигурни в бъдещето си", заяви Васил Стоянов, кандидат за народен представител на "БСП за България" в 21 МИР в Сливен в ефира на "Предизборно студио" по БСТВ.

На въпроса какви социални виждания има, Стоянов обясни: "Хората заслужават едно по-справедливо бъдеще, бих заложил, че имаме нужда от по-голяма сигурност, в по-малките населени места хората не се чувстват сигурни. Виждаме как хора биват нападани и пребивани за смешни суми. БСП предлага еднократни помощи за първо, второ и трето дете. Младите хора по принцип се интересуват от политика, но това, което се случва последното десетилетие в България е може би целенасочено да бъдат те отвратени от политиката, защото управляващите искат да си оставят единствено тяхната администрация, която ги преизбира. Кризата от пандемията се отразява отрицателно на национално ниво, като това е по-силно изразено в малките населени места. Когато има пандемия трябва да се действа с визия. Ние сме първи в Европа по смъртност и последни по брой ваксинирани хора. Аз не смятам, че хората на първа линия получават достойно заплащане. Едно от основните неща в платформата ни е болниците да престанат да са търговски дружества, както и да се спре източването на Здравна каса“.

Младият социалист изрази убеденост: "След 4 години смятам, че България ще е доста променена, по-социална, по-отговорна, а след 10 години бих искал да видя в нашата страна как вече не говорим за недостиг на учители и лекари, тези  хора да започнат да се завръщат и да виждат бъдещето си тук".