Деян Дечев, №2 в листата на "БСП за България" в Сливен: Предлагаме еднократна финансова помощ при раждане на първо, второ и трето дете 6 500 лева

Апр 02, 2021 СЛИВЕН Новини Избори 0 707

02.04.2021 г.

"Тази кампания не беше лека, както и за голяма част от колегите в цялата страна. Нашите симпатизанти участват по убеждения, не по принуда, с идеята за голяма промяна, а не за да запазят работните си места или да получат дивиденти. Ковид пандемията се отрази на нашата активност, най-вече заради невъзможността да проведем масови срещи. Концентрирахме се в кампания от класически тип. Ние наистина успяхме да достигнем до максимален брой граждани от областта и да ги запознаем с идеите и програмата на БСП", посочи Деян Дечев, №2 в листата на "БСП за България" в Сливен в ефира на "Предизборно студио"

На въпроса каква е здравната обстановка в момента в Сливен, Дечев обясни: "Бяха открити няколко нови ковид отделения, които са пълни. Здравния министър заяви, че ситуацията е под контрол, но ние виждаме всеки ден, че хората се страхуват да участват на публични събития и в секционни комисии. Казуса с белодробната болница в Сливен е много интересен, през 2010 г. е взето решението за ликвидация на тази болница и от тогава куп ликвидатори не успяват да завършат процедурата. Болницата се явява хранилка за тези ликвидатори. Това е страхотен терен със страхотна сграда, който при една отговорна политика може да се превърне в новия символ на Сливен и да стане парк със зони за културни събития, галерии. Казуса с белодробната болница беше един от ангажиментите, които аз поех като кандидат за народен представител“.

Кандидатът за народен представител коментира останалите основни проблеми на града: "Сливен изостава много не само в съотношение с останалите областни центрове, но ние вече сме на последно място и югоизточния район. Това се дължи на липсата на инициативност от страна на общинско и областно ръководство. Ние сме на последно място по усвояване на евросредства и на последно място в югоизточния регион по отношение размера на средната работна заплата. Това, че Сливен има водещи фигури в отрасъла на земеделието по никакъв начин не повлия положително на сектора в областта, напротив сектора е в застой. Проблема с обезлюдяването е сериозен и са областта, хората мигрират към други градове, или чужбина. БСП е записала в своята предизборна програма в социалната си част конкретни мерки за това. Голяма част от тях на местно ниво сме реализирали в аванс. Предлагаме еднократна финансова помощ при раждане на първо, второ и трето дете, еднократна финансова помощ в размер на 6 500 лева за първо и второ дете“.