Атанас Зафиров: С голямото ляво обединение зададохме формулата за единение на нацията

Юни 15, 2021 Новини Избори 0 1244

БСП е показала със своите действия, че е носителят на реалната алтернатива

„Оформя се нова роля на държавата и се задава трансформация, най-вече на икономиката, в която всеки трябва да намери своето място. БСП няма да позволи нито един човек да бъде изоставен в този процес.“ Това каза водачът на листата на „БСП за България“ в Сливен Атанас Зафиров пред радио „Фокус“.

Зафиров заяви, че очаква значително подобрение на резултата на БСП и спечелване на предстоящите избори, като обясни: „От една страна, безспорно има  утихване на ковид кризата. От друга, машинното гласуване ще преустанови голяма част от порочните практики, на които бяхме свидетели през последните години. Заедно с Георги Кадиев стартирахме инициатива за създаване на регистър на купувачите на гласове, което ще даде сериозна мотивация на нашите съгражданите да подават такива сигнали. Преустановяването на тези практики безспорно ще бъде един от механизмите за по-добри резултати. Силен стимул е и консолидацията на БСП и голямото ляво обединение, с което зададохме формулата за единение на нацията. Всичките тези фактори безспорно ще окажат позитивно влияние върху нашите резултати“.

Той подчерта, че БСП залага преди всичко на възстановяване на държавността и връщане на държавата на нейното реално място във всички сфери на политиката. Сред приоритетите на левицата са премахването на пазарния принцип в здравеопазването и образованието – те да са безплатни и общодостъпни и без следа от търговия.

„Ще работим за защита и разширяване на правата на работниците, подкрепата на малкия и средния бизнес и на родното производство“, добави социалистът.

Атанас Зафиров се обърна към българските граждани и ги призова да не се страхуват. „ГЕРБ си отива. А БСП е носителят на реалната алтернатива и е показала с всички свои действия как може да бъде променяна държавата към едно по-добро бъдеще.“