БСП-Сливен представи част от предизборната си платформа в кв.Сини камъни

Юни 18, 2021 СЛИВЕН Новини Избори 0 581

18.06.2021 г.

Кандидати за народни представители от "БСП за България" се срещнаха с жители на кварталите "Сини камъни", "Българка" и "Дружба". На срещата те представиха визията на БСП за развитие на България.

На събитието присъстваха  д-р Събина Петканска, Соня Келеведжиева, Радослав Кутийски и Красимир Сивов.

Интересно изказване направи втората в листата д-р Събина Петканска.
„Скъпи приятели, – обърна се д-р Петканска към присъстващите – Позволявам си това обръщение към вас, не само защото виждам тук познати лица, в това число и мои пациенти, но най-вече, защото споделям притесненията и тревогите ви по отношение на социалната политика и на проблемите в родното здравеопазване. А това са най-важните въпроси, които вълнуват обществото“.

„Ние от БСП съзнаваме, че положението, в което се намираме, е тежко, свързано с предизвиканата от коронавируса криза. Обществото сега очаква реакция от разумните политически сили да успеят да сформират редовно правителство след 11 юли. То трябва да извърши неотложните социално-икономическите мерки, чиято основна цел е повишаване стандарта на живот.

За да има обаче добра и качествена социална политика, за да има пари за пенсии, то трябва да има и работеща икономика. А работеща икономика може да има при работещ бизнес. Ако бизнесът заработи, ще има пари за всичко, а в противен случай – няма да има за нищо“, отбеляза кандидат-депутатката.

„Ние от БСП имаме реален план за управление на България. Още преди две години с „Визия за България“ на хората беше обяснено как левицата смята да управлява държавата, какво иска да промени в управлението и какви са приоритетите й. Лидерът на БСП неведнъж е подчертавала, че е необходим цялостен план за управление, който не е с хоризонт до изборите, а стратегически проект за управление за години наред от няколко правителства.

Алтернативният план за възстановяване, предлаган от БСП, има амбицията да стигне до всеки български гражданин. Това личи и от стъпките, които БСП смята да предприеме след спечелването на изборите – семейно подоходно облагане с намаляване на данъка на работещи родители, преизчисляване на всички пенсии, въвеждане на прогресивно подоходно облагане на физическите лица, безплатни детски градини и учебници. Ние предлагаме и една различна визия за управление в икономиката – с по-сериозна роля на държавата, с инвестиции в ключови сектори, добави добави д-р Петканска.

„Всеобщата надежда е да се случи голямата промяна, осмислена през призмата на натрупаното народно недоволство, че все пак е възможно да заживеем по-добре.

Проблемите са различни и разнопосочни. Тяхното разрешаване обаче не се увенчава с успех, защото не бяха потърсени конкретни политики и решения.

Като кандидат за народен представител от Коалиция „БСП за България“, аз ще водя позитивна кампания, която да обединява хората, а не да ги противопоставя.

Родителите ни с носталгия си спомнят за славното минало на нашия регион. До 1989 г. сме били сред петте града в България по индустриално и благоустройствено развитие, произвеждали сме 12 % от БВП на държавата, местните инфраструктура и комуникации бяха първи в цялата страна, сливенските села – най-богатите…

Днес отчаянието, за съжаление, е взело надмощие над вярата, че по-доброто е възможно.

От разговори с мои пациенти разбирам, че тревогите им основно са свързани със социални проблеми – доходи, пенсии, работни места, образование, демография. Тъгата в очите им е огромна. Искат Промяна“, коментира още д-р Петканска, която отговори и на въпроси на присъстващите.

  На срещата не беше  забравена и темата за културата и образование. По тях взе участие кандидата за народен представител Соня Келеведжиева.

,, На всички ни е ясно,че живеем в едно много драматично време.Страшно, жестоко  и бездуховно време. Няма по-важен въпрос от този, какво ще оставим след себе си - за децата си. Като казвам тези неща искам веднага да спомена, че нашата партия, Българска Социалистическа Партия, в това трудно и драматично време успя да покаже, че на България повече от всякога й е нужно обединение.”-каза Соня Келеведжиева.

Кандидатите предоставиха устройство със симулатор за машинно гласуване, като разясняваха процеса на упражняване правото на вот с машина на желаещите в залата.

Гостите на срещата зададоха своите въпроси към кандидатите за народни представители и пожелаха успех на цялата листа на БСП.