Атанас Зафиров: Парадоксално е, че Сливен има всички предпоставки за развитие, а е с най- бързо растящи проценти на демографски срив

Юни 24, 2021 СЛИВЕН Новини Избори 0 517

24.06.2021 г.

Коалиция “БСП за България“ ще се яви на изборите на 11 юли като формация, обединила в себе си 20 политически партии и движения от ляво-център. С този ход БСП задава един модел на обединение на нацията. Показва в момент на трудни времена, в които разединението на народа е факт и теглим тежките последствия на политиката на ГЕРБ на принципа „Разделяй и владей“, че може да съществува и друг модел на поведение, а именно на единение и обединение. Това заяви в  предаването "Делници" на телевизия „Евроком“ водачът на кандидат депутатската листата на социалистите в 21 МИР Сливен Атанас Зафиров.

 Той представи програмата на партия за изборите на 11 юли.

Атанас Зафиров определи като един от най- проблемните сектори сигурността.

 „Проблемите в сектор Сигурност са много сериозни. Преди няколко дни присъствах на кръгла маса, организирана от федералната структура на полицейските синдикати. Там бяха представени резултати от едно няколко месечно изследване, което показа доста нерадостна картина. Оказа се, че служителите в сектор Сигурност са принудени да работят в една изключително трудна и неблагоприятна среда“, каза в ефир зам.-председателят на БСП.

По отношение на порочната практика с търговията на гласове, която се коментира в публичното пространство, Атанас Зафиров посочи, че водачи на червени листи от партията в няколко области, включително Сливенската, са стартирали създаването на регистър на купувачи на гласове и са го обявили публично. “Само за няколко дни бяхме заляти от сигнали. Всички сигнали ще бъдат дадени на съответните компетентни органи, но този път ще настояваме да се достигне до край, а не да бъдат замитани под килима“, сподели още пред зрителите кандидатът за народен представител от БСП.

Според него Сливен има всички предпоставки за развитие и икономически растеж.

„За съжаление е регион с най- бързо растящи проценти на демографски срив, което е парадоксално. От една страна наблюдаваме висока раждаемост основно сред ромското население, а от друга около 10 % отрицателен прираст на година, който се дължи на факта, че много хора напускат региона в търсене на работа и по-добър живот“, каза Атанас Зафиров и призова на 11 юли хората да отидат до урните и да гласуват смело и без страх с бюлетина № 4.

„Бъдете сигурни, че ГЕРБ си отива и никога няма да бъдем свидетели на това, което се случи през последните 10 години“, категоричен бе Атанас Зафиров.