Атанас Зафиров: Обидно е за град като Сливен да бъде на едно от последните места във всички класации

Юни 25, 2021 СЛИВЕН Новини Избори 0 547

25.06.2021 г.

Кандидати за народни представители от Коалиция „БСП за България“ в 21 МИР Сливен се срещнаха с жители на града под Сините камъни. На срещата те представиха визията на партията за развитие на България. На събитието присъстваха водачът на червената листа – Атанас Зафиров, д-р Събина Петканска, която е на второ място и Красимир Сивов, който заема 12-та позиция в листата.

Атанас Зафиров представи листата и обърна внимание на част от проблемите, които спъват развитието на Сливен.

„Сливенският регион заслужава много повече от това, което в момента получава. Сливен е прочут с традиции, история и прекрасни хора. Обидно е за града и неговите жители да бъде на едно от последните места във всички класации, най-вече по доходи и качество на живот. Хората в нашата листа са точните хора, които в този момент на криза в държавата, са способни да покажат едно ново лице и нов подход“, каза той.

Не беше подмината и темата за здравеопазването.

„Моята борба е насочена в секторите на здравеопазването и социалната политика. Единствено БСП предлага адекватни промени. Един от основните ни приоритети е отпадане на статута на болничните заведения като търговски дружества. Важен акцент в предизборната платформа на партията е отпадане на лимитите в доболничната помощ“, подчерта д-р Събина Петканска.

По темата за социалната политика отношение взе кандидатът за народен представител – Красимир Сивов.

,,За да има добра и качествена социална политика трябва да се приеме закон за възрастните хора. Предлагаме осигуряване на по-високи доходи за пенсионерите чрез преизчисляване на всички пенсии спрямо средния осигурителен доход през 2018. С цел повишаване стандарта на живот трябва да се извършат неотложните социално-икономическите мерки“, заяви той пред жителите на Сливен.