Атанас Зафиров, БСП: Политическият проект на Кирил Петков е заченат с лъжа

Окт 31, 2021 Новини Избори 0 1188

31.10.2021г.

„Кирил Петков е попълнил декларация с невярно съдържание. Политическият му проект е заченат с лъжа, за сметка на това претендира за почтеност, но  Конституционният съд ясно и категорично удостовери този факт.“ Това заяви заместник-председателят на БСП и водач на листата на "БСП за България" в Сливен Атанас Зафиров в ефира на NovaNews.

„Оказа се, че мнението на нашите представители в инициативния комитет на президента не е взето при оформянето на позицията и затова те се разграничиха от нея“, обясни социалистът.

В предаването “Офанзива“ Атанас Зафиров заяви, че е било редно Кирил Петков да се извини на президента Радев, че го е подвел, а не да получава някаква подкрепа. „Видимо е, че това негово действие оказва негативно влияние върху предизборната кампания на президента, но и на партиите, които го подкрепят.  БСП е партия, която стои зад Румен Радев и Илияна Йотова, и ние също търпим негативи. Според нас е изключено в тази ситуация Инициативният комитет да взима страната на участник във формация, подкрепяща президента“, каза още социалистът.