Д-р Събина Петканска: БСП ще работим за това хората да не бягат от Сливен заради високите данъци и лошата инфраструктура

07.10.2023 г.

„В БСП в Сливен вътрешнопартиен проблем нямаме. Но в нашата партия имаме Устав, регламент и органи. Кандидатът ни е ген. Кольо Милев. Един друг кандидат отказа да бъде номиниран от нас, местните социалисти, заявявайки, че ще се кандидатира от името на ИК и с други политически субекти. И в същото време, още преди старта на предизборната кампания, „окичи“ целия град с билбордове с името и логото на БСП. Минчо Афузов започна кампанията си с измама. И ние питаме – как ще продължи и как да му вярваме оттук нататък. Ако ваш колега реши да използва логото на bTV за себе си, това прави ли го телевизия bTV?“ Това заяви в предаването „Лице в лице“ на bTV д-р Събина Петканска, втора в листата общински съветници на „БСП за България“ в Сливен.

Тя добави, че ЦИК е излязла с решение, посочвайки, че направеното от Афузов е незаконно и заключи, че БСП в Сливен отива на изборите консолидирана.

Събина Петканска заяви, че си е поставила 20 основни задачи за приоритетна работа за Сливен и сред първите постави проблема с високите данъци и местни такси в града. „Те скочиха толкова, че мои съграждани се принуждават да ходят и се регистрират в съседни общини, за да не плащат високи данъци. Инвеститорите също бягат, бизнесът няма добра комуникация с местната администрация. Може би това е и една от причините в Сливен да няма големи инвеститори“, посочи д-р Петканска.

Тя посочи необходимостта от сериозна работа по подобряване на инфраструктурата – както в града, така и във вилната зона. По думите й здравеопазването също е проблемна сфера: „Нужни са реални действия в това хората да имат по-добър достъп до здравеопазване“, подчерта д-р Петканска.