Корнелия Нинова: БСП е готова с вота – ситуацията се усложнява, а правителството се държи неадекватно

Кандидатът на БСП ген. Кольо Милев е доказал се управленец, а този, който се опита да излъже социалистите, ще свърши с провал

„Готови сме с мотивите. Двете партии, към които се обърнахме, „Възраждане” и „Има такъв народ” също направиха своите предложения. Събрани са и подписите. В БСП смятаме, че вотът на недоверие трябва да е сега. Заради войната в Израел средата за сигурност се усложнява, правителството действа неадекватно. Самото изказване на министър Тагарев, че с 50 души ще спре гигантската мигрантска вълна, която се очаква, е, меко казано, несериозно”. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова пред медиите в Сливен.

За новия заем Нинова бе категорична: „Лоша работа. Още когато разглеждахме бюджета през юли, ние гласувахме „против”, обяснихме, че не бива да се увеличава дълга на България. Предупредихме, че ще се отвори дефицит в бюджета през октомври, тъй като не беше сигурно, а времето потвърди - че парите по Плана за възстановяване и устойчивост няма да дойдат, а бяха заложени в бюджета. Ясно беше за нас, че ще го има този дефицит.  Не е редно, обаче да се попълва със заеми, необходими са повишана събираемост, борба с контрабандата и сивия сектор.”

„Учудваща е позицията на ГЕРБ и на Борисов”, реагира Нинова и припомни: „Тези циркаджилъци, които разиграва из цялата държава са потресаващи. Този заем е гласуван от 63 депутати от ГЕРБ. Ако бяха гласували „против”, той нямаше да е факт. И да се правят, че сега разбират и че Асен Василев си го измислил. Асен Василев изпълнява решението на парламента, което мнозинство от ГЕРБ, ДПС и ПП-ДБ гласуваха”.

„Ген. Кольо Милев е почтен, отговорен, дисциплиниран и много грижовен за Сливен и хората. Той вече беше градоначалник и знаете колко добре се грижеше за общината. След два мандата управление на ГЕРБ, градът се нуждае от коренна промяна”, заяви Корнелия Нинова в СЛивен.

По думите ѝ, 12-годишното порочно управление на ГЕРБ на държавата се е прехвърлило и към общините. „Целият този модел представлява едно феодализиране на общини, където хората стават зависими от общината, подложени са натиск и тормоз. На целия този модел трябва да се сложи край. През всичките тези години ние сме били алтернатива на този модел и останахме единствената партия, която никога не се прегърна с ГЕРБ. И тъй като промяната не можа да стане на върха, след като ГЕРБ и ПП-ДБ се прегърнаха след парламентарните избори, време е тази промяна да започне отдолу – през общините. Националната политика може да бъде променена чрез избор на различни кметове от модела „ГЕРБ” и нашите кандидати за кметове и общински съветници са изключително подходящи доказани хора за тази промяна”, посочи лидерът на БСП.

„Човек, който започва кампанията си с измама - ще я приключи с провал”, заяви в отговор на въпрос за Минчо Афузов. „Още през юни месец инициативен комитет обяви неговата кандидатура, а през септември, когато бяха решенията на организациите на БСП, да се прилепиш към БСП, да мамиш с плакати, които са на БСП, да влизаш в организациите на БСП, да ровиш там и лъжеш хората, че си кандидатът на БСП  - няма как толкова непочтена игра да бъде приключена с нещо добро”, заключи Корнелия Нинова.