Ген. Кольо Милев: БСП ще върне в Сливен социалната община, която ГЕРБ унищожи

18.10.2023

„БСП можем да си върнем, след два мандата управление на ГЕРБ, социалната община в Сливен”, заяви кандидатът на „БСП за България” ген. Кольо Милев. В разговор за града пред Евронюз той посочи: „Бил съм кмет на Сливен, хората ме познават. Доказал съм през годините и съм кметът, който успя да приключи стария воден цикъл на Сливен и да изпълним новия воден цикъл. С пълно препроектиране и така, че днес никой да не оспори работата ни – нито като качество на изпълнението, нито като неправомерно изхарчена дори и една стотинка”.

По думите му този воден цикъл е необходим на града, особено завършването на пречиствателната станция за питейни води в градската част и водния цикъл в кв. „Речица”. „Аз се срещам с хората там, бях и на последния им протест. Там е нарушен диалога между общината и централната власт – проектът вече е възложен и трябва да има постоянна координация между централната власт, общината и фирмата-изпълнител, и да се следи ежедневно за това, което се прави”, посочи Кольо Милев.

Ген. Кольо Милев бе категоричен, че екипът на БСП има програма с ясни стъпки и решения за привличане на инвеститори в Сливен, но подчерта, че това трябва да върви заедно със създаването на условия за подготовка на кадри и образование на младите хора. „За да можем да отговорим на нуждите на бизнеса. И  при последните ни разговори работодатели, особено от машиностроителните фирми, посочиха отново, че работа има, но подготвени кадри за нея - няма”, добави социалистът.

По думите му предоставените на общината военни терени създават добри възможности за развитие на Сливен. „Познавам потенциала на тези терени – имахме готовност още по време на нашето управление. Можем да реализираме проекти в полза на Сливен и жителите му”, посочи ген. Кольо Милев.

Кандидатът на БСП бе категоричен, че екипът му има ясни решения за подобряване функционирането на Синята зона – проблем, посочен от гражданите. „Не може пред болници да си плащаш за паркомясто, или пък лекарят, който отива на спешен преглед при пациент в дома му – да го прави. Социална подкрепа трябва да има във всяка една политика и от БСП сме последователни в това”, подчерта Кольо Милев.