Кольо Милев: Задачата ни в кампанията е да защитим свършеното през мандата

Сеп 29, 2015 СЛИВЕН Новини Избори 0 1908

​БСП издърпа каруцата от калта

„Задачата ни в кампанията е да защитим свършеното през мандата. Независимо дали става дума за обект, ремонт или за социална политика, хората трябва да знаят защо сме избрали да направим точно това. Другата цел е да обясним ясно как продължава промяната в Сливен – икономическата програма, програмата за селата, транспорта, уличната инфраструктура“. Това каза снощи кандидатът за кмет Кольо Милев при откриването на предизборната кампания на БСП.

„4 години трябваше да наваксваме. Има една приказка – с пари всеки може, но с огромни задължения да правиш и големи проекти, и по-малки подобрения, не е за всеки“, допълни Милев.

В ДТ „Стефан Киров“, освен  листата, дойдоха и всички кандидат- кметове, които ще се борят за спечелване на изборите в 39 села на общината.  Доайенът в отбора на БСП е кметът на с. Бяла три мандата Желю Янков. Най-младият кандидат за кмет е Надежда Янчева, която партията издига в с. Мечкарево.

 „БСП има една орисия – да издърпва каруцата от калта. Така стана и този мандат, когато кметът с помощта на общинските съветници обърна посоката на развитие на общината. Много работлив, амбициозен човек, в Сливен имаме късмет с него“, каза председателят на социалистите в общината Атанас Делибалтов.  Кольо Милев е водачът на листата. БСП е заложила на съветници с опит, но и нови хора, които ще развият потенциала на столетницата в Сливен.

Подмяна на инфраструктура ще има и в следващия мандат, като промяната продължава в кварталите и промишлената зона. Предвидено е изграждане на индустриален парк на общински терен, който да предостави готова инфраструктура за бизнеса, насърчаване на партньорства за отстъпено право на строеж на символични суми, но срещу дългосрочен ангажимент за работните места. Готовият проект за интегриран градски транспорт ще поднови автобуси и организацията на движението.  Зоните за паркиране в града и изграждането на обществен паркинг са другата важна точка след като вече приключи работата по водния цикъл. За кръговото кръстовище на "Розова градина" е готов проектът, с който ще се осигурят средства от ОП „Региони в растеж“. Цел е и създаването на туристически клъстър.