Стоян Тенев: Изминалите 4 години ще запомним с благоустрояването на село Злати войвода

Окт 19, 2015 СЛИВЕН Новини Избори 0 1761

Кандидатът за кмет от БСП представи приоритетите си

110 деца от Злати войвода и Старо село учат от 1 до 8 клас в по-добра среда в след ремонт на училище „Братя Миладинови“. Училището е с над 130-годишна история и е с ремонтиран покрив, обновени тавани, подменени са част от чиновете. Последните 4 години жителите на село Злати войвода ще запомнят с благоустройствени дейности, извършени в срок. Това коментира Стоян Тенев, който е номиниран от БСП за кмет на селото за рекорден пети мандат.
„В селото има и целодневна детска градина, а това е придобивка, която ще остане дълго време след нас“, убеден е Стоян Тенев. „Около 50 са децата до 5 години, които ходят в градината с ремонтирани вече  покрив и кухня. Сега  предстои подмяна на дограма на втория етаж, а с подобряване на условията, децата, които желаят да посещават градината,  даже са повече от местата, с които разполагаме. Трябва да се помисли за разширение на детското заведение“, каза Тенев.
„Нашето читалище „Просвета 1924“ се върна и тази година от Копривщица с награда, а и участваме във всички фолклорни събития, организира от общината“, не пропусна да отбележи още Тенев. По линия на  Междуведомствената комисия за бедствия и аварии са ремонтирани два микроязовира. Той припомни, че от  2001 г. по закон язовирите с нестопанско значение са отдадени за стопанисване на общините. „Селото, в землището на което са и Минералните бани, има  4 микроязовира, които в миналото са ползвани от местното АПК за стопански нужди.  Два от  тях са били  „скъсани“,  водопреливниците не работели. Сега са  отремонтирани и ще издържат на природните стихии. „Рехабилитирана е улица в селото,  друга е асфалтирана  и  хората се радваха  буквално като деца, защото там никога  не е имало асфалт“, допълни Тенев.
В гробищния парк  е направен нов навес, но има още какво да се довърши там, заяви кандидат-кметът. Възстановено е и аязмото, което навремето се е ползвало. „Още от 1924 г. близкостоящите минерални бани са се снабдявали от това място с  питейна вода, през годините съоръжението се  оказало ненужно и тръбопроводите се  подпушили. Със съдействието на община Сливен,  аязмото е  ремонтирано,  прокаран е нов тръбопровод“, заяви Тенев. 
„1225 души са жителите на селото,  те  се занимават основно със земеделие. Трайните насаждения, в частност праскови, виреят добре на местна почва.  Село Злати войвода се намира на  12 км от табелата на Сливен, със съдействието на общината имаме и удобни автобуси за пътуване – от рано сутрин до 19.05 ч., когато е последният автобус от Сливен, жителите на селото, които работят или учат в областния център, имат удобен транспорт“, каза още кандидатът на БСП.
Ако му гласуват доверие, жителите на селото за пореден, пети път, Стоян Тенев  е планирал първо ремонт на покриви на още обществени сгради в селото и  да се асфалтират две улици. В списъка му с предстоящи задачи е и ремонт на четвъртокласен път от Ковачите, който минава през село Злати войвода. „Бихме искали да изградим по проект и спортна площадка, два пъти кандидатствахме  по „Красива България“, все още не сме одобрени, но не губим надежда, заяви Стоян Тенев.