Михаил Миков: Лявата политика има бъдеще, борим се за него

Окт 29, 2015 Новини БСП 2 27111

Да подкрепим всички, които приемат левите стандарти, за да гарантират местна власт за хората

„Това бяха най-мръсните избори за последните 25 години – избори с много административен натиск, фалшификации, манипулации и купуване на гласове, даже и с физическо насилие. Намираме се на кръстопът, на който трябва да изберем дали ще се борим за демократичното бъдеще на парламентарната ни република, или ще допуснем в България да се утвърждава режим, който ще ощети мнозинството от хората, за да запази неколцина фамилии богати. Предстои да решим – ще се борим ли за нашата България или ще подарим без съпротива държавата си на тези, които бият, репресират, мамят и фалшифицират, за да могат да крадат и трупат богатство”. Това заяви председателят на БСП Михаил Миков в обръщение към левите хора на България, публикувано във Фейсбук в навечерието на втория тур на местните избори. „Мисля, че дължим тази съпротива – на себе си, на децата си, на родителите си. Това е пътят в интерес на хората”, отбелязва лидерът на левицата.

„Ние загубихме тези избори, но доказахме, че лявата политика в България има бъдеще. Това е бъдещето, за което ще продължим да се борим”, категоричен е Миков.

Председателят на БСП благодари на всички членове и симпатизанти на партията, подкрепили нейните кандидати на 25 октомври. „Днес се обръщам отново към тях, но и към всички други хора, които имат леви убеждения и споделят левите и демократични идеи искрено, непредубедено и от сърце. Обръщам се към всички, за които лявото е кауза, а не параван за прокарване и реализиране на лични интереси. Обръщам се към всички, за които левите убеждения не се изчерпват с говорене, а се подкрепят и с действия”, подчертава Михаил Миков и търси подкрепа за всички леви кандидати, които са отстоявали ясно демократичната и социална политика в своята дейност и в предизборната си кампания!

„Нека подкрепим всички, които са приели или са готови без резерви да приемат левите стандарти за местно управление, за да гарантират местната власт да се упражнява за хората, живеещи в тези общини! Нека дадем шанс на България, на общините и на хората да има различно от днешното дясно управление!”, призовава лидерът на социалистите.

 

Пълният текст на обръщението:

Скъпи приятели,

Преди всичко искам да благодаря на всички наши членове и симпатизанти, които дадоха своята подкрепа за нашите кандидати миналата неделя! Сега вече знаем, че тези, които предричаха края на нашата партия, всъщност са злонамерени и некомпетентни. Ние загубихме тези избори, но доказахме, че лявата политика в България има бъдеще. Това е бъдещето, за което ще продължим да се борим.

Това бяха най-мръсните избори за последните 25 години – избори с много административен натиск, фалшификации, манипулации и купуване на гласове, даже и с физическо насилие. Намираме се на кръстопът, на който трябва да изберем дали ще се борим за демократичното бъдеще на парламентарната ни република, или ще допуснем в България да се утвърждава режим, който ще ощети мнозинството от хората, за да запази неколцина фамилии богати. Предстои да решим – ще се борим ли за нашата България или ще подарим без съпротива държавата си на тези, които бият, репресират, мамят и фалшифицират, за да могат да крадат и трупат богатство. Аз мисля, че ние дължим тази съпротива – на себе си, на децата си, на родителите си. Това е пътят в интерес на хората.

Затова днес се обръщам отново към членовете и симпатизантите на БСП, но и към всички други хора, които имат леви убеждения и споделят левите и демократични идеи искрено, непредубедено и от сърце. Обръщам се към всички, за които лявото е кауза, а не параван за прокарване и реализиране на лични интереси. Обръщам се към всички, за които левите убеждения не се изчерпват с говорене, а се подкрепят и с действия. Днес е време, в което партии с леви претенции подкрепят кандидати на десницата, само заради властта. Затова не се обръщам към партиите, а към хората. Защото обединяването около общи идеи и споделянето на общи каузи е истинско, когато се споделя преди всичко от хората. Те сами могат да решат каква България биха желали да имат.

След няколко дни, на балотажа в неделя, призовавам хората в България:

Нека да подкрепим всички леви кандидати, които са отстоявали ясно демократичната и социална политика в своята дейност и в предизборната си кампания! Нека подкрепим всички, които са приели или са готови без резерви да приемат левите стандарти за местно управление, за да гарантират местната власт да се упражнява за хората, живеещи в тези общини!

Нека да гласуваме по съвест там, където на балотаж участват кандидати на десницата!

Нека да не подкрепяме кандидати, които са компрометирани като кметове политици и партии и които с действията си са допринесли за компрометиране на политиката и местното самоуправление!

Нека дадем шанс на България, на общините и на хората да има различно от днешното дясно управление!

 

Линк към фейсбук страницата на Михаил Миков: https://www.facebook.com/Mikov.Mihail