Мерджанов към младите социалисти: Левицата винаги ще я има, докато има млади хора като вас!

Вие сте тези, които трябва да поемат отговорността да представляват мнозинството от българските граждани

Важен е разговорът с младите членове на БСП – защото вие сте тези, които трябва да поемат отговорността да представляват мнозинството от българските граждани и да помагат за решаването на техните проблеми, да правят живота им по-добър”, заяви зам.-председателят на ПГ на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ и говорител на партията Атанас Мерджанов на Регионалната среща на Младежкото обединение на социалистите в Сливен. Той подчерта, че в последните 26 години БСП е прекарала много време и в опозиция, но когато е управлявала левицата – България е постигала най-високите си резултати. Социалистът призова младежите да имат самочувстието на част от една столетна партия, чийто основен приоритет винаги е бил обикновеният човек и неговото битие. Мерджанов също добави: „БСП винаги е представлявала прогресивните, интелигентните и можещите в професионално и интелектуално отношение и за тях винаги ще има място в нея”.

Той призова младите да бъдат по-политически изразени и по-активни. Припомни, че на семинара на ПГ на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ трима представители на Младежкото обединение в БСП успешно са защитили пред народните представители своите проекти по начин, по който всяка политическа партия може да се гордее. „Въпреки всички, които предричат края на БСП, левицата още я има. Това винаги ще е така, докато има млади хора като вас”, заключи Атанас Мерджанов.

Крум Зарков: Нека върнем стратта в политиката

Само младите можем да върнем страстта в политиката и изконната й цел – правене на политики в полза на хората. Това заяви пред младежите Крум Зарков, съветник на председателя на НС в БСП. Зарков подчерта, че към настоящия момент политиката е натоварена със силно негативен заряд и хората са отблъснати от този процес. По думите му трябва да се намери начин хората да се върнат към политиката и това няма да се случи с търсенето на месии и лесни решения, а с активизирането на младите и дейното им участие в политическия живот на страната. „Бъдещето и страста на БСП се крие в борбата за свобода и демокрацията. В нея основна роля ще имат роля именно младите”, заяви Зарков.

По време на дискусията младите социалисти повдигнаха темите за мерките за връщането на българите от чужбина, българската Конституция и желанието за промени в нея, мястото на младите в политическия живот на страната и в БСП, по-успешното осъществяване на контакт с хората. Сред обсъжданите теми на Регионалната среща на МО в БСП в Сливен, която продължава и утре, са: „България в среда на международна и вътрешна несигурност. Капани и шансове пред левицата”, „Парламентаризъм и демокрация”, „Конституцията, пряка демокрация и младите хора”, „Опозиционна политика”, „Младите хора и участието им в местното управление”.