БСП към младите си членове: Вашето място е в левицата и в политиката

Дора Янкова: Младите трябва да участват във формирането на обществените позиции

„Всеки младеж трябва активно да се включи в обществения дебат за развитието на населеното място, в което живее. Трябва ясно и отговорно да заявявате своите позиции и да вземате участие във формирането на обществените позиции”. Това заяви народният представител от ПГ на БСП ЛЯВА БЪГАРИЯ Дора Янкова пред десетките млади социалисти, събрали се в Сливен. По думите й младите имат силата, намирайки съмишленици, с които да се борят заедно, да постигат общите си цели. 
Дора Янкова подчерта, че Левите стандарти на БСП за управление в местната власт са събрали политики, които да са социално чувствителни към гражданите. Като основни и най-важни приоритети тя посочи: грижите за децата, младите хора, равният достъп до образование и здравеопазване, борбата с безработицата. Бе категорична, че именно тези приоритети трябва да следват и младите социалисти. 
„Младежите трябва ясно да заявяват своите позиции пред останалите членове на партията, за да може тя да отговори на въпросите им, да изслуша мненията им и да подкрепи инициативите им”, заяви депутатът. По думите й само БСП може да обедини лявомислещите и да постигне промяната, която е така нужна на България. 

Асен Гагаузов: БСП има 125 години традиция, която да остави на младите
„БСП е партия със 125 години и има своите традиции, които да завещае на младите си членове”, заяви пред представителите на МО в БСП председателят на Областния съвет на БСП-Сливен Асен Гагаузов. 
Той подчерта, че младите имат място в политиката и именно левицата винаги е била тази партия, която им дава шанс да се развиват. Според него, ако младите хора искат да участват в политиката, и имат желание да се борят за интересите на гражданите – мястото, от което могат да започнат, е местната власт. Така ще натрупат опит в близост до хората и в реалния контакт с тях ще усетят техните необходимости.