МО в БСП: Ще върнем хората към политиката

Вероника Делибалтова: Продължаваме с инициативите в интерес на българските граждани

„Ние от Младежкото обединение в БСП ще се борим за връщането на хората към политиката”. Това заяви пред журналисти председателят на МО в БСП Вероника Делибалтова след края на Регионалната младежка среща в Сливен. По време на дискусиите са били подчертани: нежеланието на хората да взимат участие в политическия процес, ниският процент на гласуващите и обезверяването на българския народ, обясни тя. Делибалтова сподели, че младите социалисти са заявили готовността си да работят в интерес на хората и за решаване на техните проблеми, за да бъде върнато доверието в левицата и общо, в политиката у нас. 
Лидерът на младите социалисти обясни, че конкретната насоченост на тази среща са проблемите пред местната власт и приоритетите за БСП. Делибалтова подчерта, че младите повдигат темите за здравеопазване и образование. Тя припомни, че след срещата във Велико Търново, проведена през изминалата година, МО в БСП е поискало от президента вето на Закона за училищното и предучилищното образование, който впоследствие е събудил негативното отношение на професионалните среди и сред родителите. 
Атанас Мерджанов: Младите за пореден път заредиха партията с енергия и свежи идеи
„Младите за пореден път заредиха партията с енергия и свежи идеи”, заяви зам.-председателят на ПГ на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ и говорител на партията Атанас Мерджанов. Той заяви, че на срещата са присъствали млади социалисти от над 11 области. По думите му те са представили критични идеи и бележки, както и предложения за бъдещи инициативи на партията. Според него членовете на МО в БСП са направили сериозен преглед на актуалната политическа обстановка и са обсъдили демокрацията, евентуалните промени в българската Конституция, проблемите на младите и предизвикателствата пред местната власт. Мерджанов заяви, че младите социалисти са се отнесли критично към оспорването на правовата държава и нарушаването на върховенството на закона от страна на управляващите. 
Младите социалисти: БСП е единствената здрава партия и здрава опозиция
Новият председател на МО в БСП-Сливен Явор Гечев подчерта: „Младите социалисти сме заредени с много хъс и желание за работа в полза на гражданите. В такъв екип какъвто имаме в МО в БСП ще можем да направим много за социална България”. 
Атанас Телчаров, председателят на Общинския съвет в община Садово, заяви, че  младите имат желание за работа и БСП е единствената партия, която функционира на демократичен принцип и дава възможност за това. „БСП е единствената здрава партия и здрава опозиция. Ние - младите социалисти, ще продължим да защитаваме идеите си в полза на България”, заключи Телчаров.