Соня Келеведжиева: Ще бъда Вашия глас в парламента!

Юни 28, 2021 СЛИВЕН Новини Избори 0 573

28.06.2021 г.

Кандидатът за народен представител от КП „БСП ЗА БЪЛГАРИЯ“ в Сливен Соня Келеведжиева проведе редица срещи с жители на населени места от област Сливен, които преминаха при оживен интерес.

„Освен да ви запозная с приоритетите, заложени в предизборната платформа на партията, искам да Ви уверя, че ако получа нужната подкрепа да стана народен представител в 46-ото Народно събрание, ще бъда гласът на област Сливен в парламента. Ще отстоявам поставените от Вас теми  в името на това всички, независимо от възрастта и социалното си положение, да живеят достойно,  да не напускат родното си място в търсене на по-добри условия на живот и труд“, заяви Соня Келеведжиева.

При посещението си в град Котел и населените места от общината, Келеведжиева се срещна със симпатизанти и поддръжници от региона. Безработицата, обезлюдяването, липсата на социална държава и лошата инфраструктура бяха сред основните въпроси, които споделиха хората.

„И днес дъждът ни „изненада“, коментираха жителите на Котленска община. „Няма кой да почисти отводнителните шахти и речните корита. Нямаме работа. Няма ги децата ни, бягат в чужбина“, казваха още котленци.

Обиколката на кандидата за народен представител Соня Келеведжиева в областта продължи със среща в сливенското село Бяла. Освен местните жители, на мероприятието присъстваха още бившият кмет на селото Жельо Янков и настоящият – Ана Маринова.

Присъстващите изразиха мнение, че постигнатото обединение в лявото политическо пространство е стъпка в правилната посока, както и предвестник на по-добрите изборни резултати на предстоящите парламентарни избори.

„Не бива да се делим на леви и по-леви. Особено в малките населени места не бива да се противопоставяме и разделяме партийно. Хората имат нужда от качествено управление, с грижа за всеки. Проблемите на отделния човек са важни, независимо от коя партия е кметът или народният представител. Всички бъдещи народни представители трябва да работят за регионите, от които са избрани и да помагат, да съдействат за разрешаване на проблемите“, заяви бившият кмет на селото Жельо Янков.

„Кметовете на селата имат  нужда от сериозно финансиране, да се залагат  капиталови разходи, да имат повече свобода в действията си, за да обезпечават нуждите на населението“, допълни кметицата на Бяла Ана Маринова.

И на тази среща бе засегната темата за образованието и младите хора. „Ние не разделяме хората на млади и стари. С ясно съзнание сме, че всички възрастови групи са важни. Работим и в подкрепа на възрастните – нашите майки и бащи, баби и дядовци, но погледите ни са вперени в младите хора, защото те са бъдещето. Ако има условия да живея на село, да създадат тук семейства, да работят, да се развиват, това ще доведе до друг облик на родното ни място“, коментираха присъстващите.

„За съжаление проблемите са почти едни и същи във всички села – осезаемо лоша инфраструктура, рушащ се и зле поддържан сграден фонд. Контактът с хората е безценен. Аз съм общински съветник и досегът ми с тях ще продължи и след приключване на предизборната кампания, защото това е пулсът на обществените вълнения и нагласи. Хората имат нужда от внимание, подкрепа и грижи от местните и държавни власти. Всички ние, участващи в политическия живот, сме длъжни да защитаваме интересите на гражданите“, бе категорична Келеведжиева.

Соня Келеведжиева е с преференция номер 104, а номерът на КП „БСП ЗА БЪЛГАРИЯ“ в интегралната бюлетина е 4.

Под мотото „На кафе със Соня“, кандидатът за народен представител продължава срещите си с жителите на област Сливен.