Атанас Зафиров се срещна с пострадали семейства от поредното наводнение в Котел

28.06.2021г.

Водачът на листата на “БСП за България“ в Сливен Атанас Зафиров се срещна с пострадали семейства от поредното наводнение в Котел. Само преди три месеца, Зафиров и кандидатът за народен представител от Котел Атанас Атанасов алармираха обществеността и институциите за опасността от приливна вълна, вследствие на непочистени дерета, запушени шахти и некачествено отводняване на улица „Иглика”.

„Когато природата за първи път те удари, анализираш и вземаш мерки да не се повтори трагедията. Когато не си го направил и се повтори, се извиняваш на хората и отиваш лично да решиш проблема. Когато обаче, за трети път допуснеш подобно нещо, обяснението може да бъде само едно – престъпно нехайство и абдикация от елементарни обществени задължения. Общинската власт и кмета на града дължат отговор и посочване на виновниците за това поредно посегателство върху здравето, имуществото и психиката на засегнатите граждани! След изборите, БСП ще инициира проверки и контрол върху разходването на средствата за борба с подобни явления и ще настоява за най-строги наказания на виновните. Лично ще задам поредица от парламентарни въпроси до ресорните министри за този и подобни случаи в региона, за да стане ясно на обществото къде е заровен проблема, какви са начините за неговото решаване и кои са виновниците това да не е направено досега” – това обеща Зафиров на хората от квартал „Иглика” и заяви, че повече няма да има чадър над никакви длъжностни лица и институции!

„Наводненията се превърнаха в една от емблемите на модела ГЕРБ в цялата страна. Т.нар.”компенсации” са подигравка с труда и живота на засегнатите граждани, а в същото време близки до ГЕРБ фирми се облагодетелстват от некачествените ремонти, които водят след себе си нови и нови такива. Порочният кръг може да бъде прекъснат само по един начин – промяна и ново управление, обърнато към нуждите на обикновения човек. БСП За България е носителят на това”, завърши Зафиров.