Деян Дечев, БСП: Таван на цените среща огромна подкрепа у хората

Сеп 22, 2022 СЛИВЕН Новини Избори 0 1351

Стефан Щилиянов заяви, че левицата разчита на позитивна кампания с лице към хората

“Ние залагаме основно на срещи с хората, защото имаме с какво да се похвалим. Последните 7 месеца бяхме в едно не леко управление и изпълнихме много висок процент от своите обещания. Дори всички останали партии, които са на терен се хвалят с постиженията, които ние успяхме да свършим и най-вече в социалната сфера. Хората ни приемат добре.“ Това заяви водачът на „БСП за България“ в Сливен Деян Дечев в ефира на БСТВ.

Той добави, че 10-те мерки, които социалистите предлагат са необходими, защото биха засегнали положително голяма част от домакинствата. „Справедливото преразпределение на свръхпечалбите на енергийните дружества към домакинствата е една мярка, която е очаквана от българските граждани. Необлагането на доходите на младите семейства до 26-годишна възраст, безплатните лекарства за деца до 14-годишна възраст, безплатните учебници до 12 клас са неща, както и безплатните инвитро процедури са важни мерки, които ще помогнат на хората“, допълни Дечев за мерките на левицата и определи таван на цените и мораториума върху енергоизточниците като мерки, които срещат огромна подкрепа у хората.

Петият в листата Стефан Щилянов заяви, че социалистическата партия разчита на позитивна кампания. „Най-ценното е, че хората много сериозно връщат доверието си към нас. Опонентите ни трябва да намерят други мерки, ако искат да стигнат до сърцата на хората, а не да използват нашите постижения в управлението като техни“, добави той. Според него „Възраждане“ акцентират върху своето русофилско поведение, но това далеч не е вярно и те заблуждават голяма част от хората.

„Много неща свършихме в земеделието за 7 месеца. Преди няколко дни бяхме заедно с министър Иванов на животновъдно изложение. Хората там казаха, че много високо оценяват това, което сме направили в сектора“, коментира Дечев за свършеното в сектора на земеделието.

Според Стефан Щилиянов чистката на служебното правителство е неоснователна. „Преди няколко дни в медиите излязоха спекулации относно напоителни системи. Това, което прочетох е, че са раздавани неправомерни бонуси и упреците са към самите управители на „Напоителни системи“. Самият аз съм управител на Клон „Средна тунджа“ в Сливен и смело мога да кажа, че управителите нямат такива правомощия сами да си дават бонус. През последните 25-30 години всички изградени хидромелиоративни съоръжения са в окаяно състояние. През последните 7 месеца Министерство на земеделието, което бе управлявано от БСП подготви мярка за рехабилитация на тези съоражения. Там са заложени 107 млн. лева за тяхното възстановяване“, обобщи социалистът за ситуацията в „Напоителни системи“.

Дечев коментира, че левицата е твърдо за разрешаване на конфликта в Украйна по мирен път. „България може да се опази, ако има балансирана позиция по темата – каквато беше тази на БСП. Ние не позволихме да бъде изпратена военна техника към Украйна“, категоричен бе водачът на Сливенската листа.

„БСП показа, че може да работи и доказа, че изпълнява своите предизборни обещания. Показахме, че сме предвидим и сериозен партньор. Гласувайте, имаме нужда от вашата подкрепа“, каза в заключение Деян Дечев. Стефан Щилиянов добави, че трябва да се гласува с бюлетина номер 28, защото БСП е единствената партия, която по думите му може да запали искрата към голямата светлина, която би осветила затъмнена България.