Стефан Щилиянов, председател на Младежкото обединение в БСП-Сливен: Управлението в Сливен трябва да остане в добри ръце и занапред

Окт 07, 2015 СЛИВЕН Новини Избори 0 2297

БСП е партията, която мисли и действа социално

„Това е партията, която мисли и действа социално. През последните 4 години това се видя и в Сливен. Усеща се, управлението на общината е в добри ръце, работи се с грижа към проблемите на хората от различни възрасти“. Това заяви председателят на Младежкото обединение в БСП-Сливен Стефан Щилянов. Той е категоричен, че ще подкрепи инж. Кольо Милев за втори мандат за кмет на Сливен, защото според него прогресът на града и общината е видим. „Има много работа, но посоката е добра“, допълни той. По неговите думи общината е нормализирала инфраструктурата, но не е загърбила социалната политика. „Работи се по много социални проекти - осигуриха се домашни помощници за града и селата, всяка есен и зима – обществени трапезарии за социално слаби хора, много услуги за деца и възрастни в неравностойно положение. Обликът на Сливен се промени. Аз съм баща и не мога да не  спомена новите и ремонтирани детски и спортни площадки, парк „Юнак“. Средновековната крепост Туида заживя  нов живот, възстановиха се „Сливенските огньове“. Станахме домакини на спортни събития на национално ниво“, поясни  Щилиянов.

Като успешна практика за младите хора в Сливен той сочи и създадения през 2013 г. фонд ин витро. „Това е една лява политика в подкрепа на младите, която по-богати общини не развиват“, подчерта лидерът на младежите. Той припомни как по време на злополучния първи воден цикъл колите на хората са били изпотрошен. Според него в последните 4 години инфраструктурата се е нормализирала. „Общината се стреми да се стабилизира и финансово след дълговете, наследени от предишното управление. Затова подкрепям политиката на БСП и на кандидата Кольо Милев. Категорично смятам, че в управлението  трябва активно да се включат младите хора. Повече от 20 на сто са младите лица в листата на БСП, всеки от нас е с равни шансове да успее“, убеден е председателят на младежката организация.

Щилиянов е на мнение, че основен проблем в по-малките населени места е липсата на работни места за млади хора. За него добра младежка политика на местно ниво е в предоставянето на общински жилища за млади семейства, стимулирането на спортните занимания като противовес на негативни тенденции сред младите като агресия, наркотици. „Дайте ни този шанс, за да се работи и в малките общини, които ГЕРБ изостави“, призовава Стефан Щилиянов.