Михаил Миков: За нас също е важна инфраструктурата, но най-важни са хората

Окт 15, 2015 СЛИВЕН Новини Избори 0 2148

Кольо Милев и листата на БСП са точните хора в Сливен

„Сливен се променя в положителна посока всеки път, когато дойда тук. Изключително радостно е да участваш във възстановените „Сливенски огньове“ и да видиш как културата в града се възражда“. Това каза председателят на НС на БСП Михаил Миков по време на тържествения митинг- концерт в Сливен. „Познавам ген. Милев от 2006 г., когато сапьорната бригада в Белене, която той ръководеше, овладя наводненията на дунавския бряг. Тогава той обикаляше и спасяваше дигите и хората от видинския край“, припомни Миков. Той заяви, че биография не се гради за един ден или един кметски мандат, а цял живот. Миков бе категоричен, че доверието, което хората ще дадат на кандидата на БСП за кмет и листата за общински съветници, е доверие и за платформата на БСП, която е единствената на тези избори. „За нас също са важни пътищата, водоснабдяването, канализацията, но най-важни са хората и когато политиката се разминава с интересите им, тогава тя не заслужава доверие“, каза още председателят на БСП.

          „Преди година БСП можеше да участва във властта, но не си струва да участваш в управление, което вдига данъците на хората и отнема привилегиите на хората с минимални работни заплати“, категоричен бе Михаил Миков.  Той добави, че БСП няма да подкрепи облагането на земеделските земи, които са част от населените места, защото това е част от поминъка на хората. Той бе категоричен, че  изборите все повече приличат на сделка за власт и добави, че  БСП няма да е част от това. „На този вот ще има много изкушения, появиха се всякакви спасители и пророци, всякакви политически емигранти и лобисти, които участват във властта заради интересите на една или друга фирма. Ние заставаме с открито лице и точните хора пред вас. Струва си да подкрепиш листата на БСП в Сливен и Кольо Милев за кмет, защото те са точните хора“, завърши Михаил Миков.

          За да подкрепят кандидатите на БСП за Сливен, в града бяха и народният представител от левицата  Таско Ерменков, областният лидер на социалистите Асен Гагаузов, секретарят на ИБ на БСП Станислав Владимиров  и Евгени Кирилов –бивш евродепутат и член на  НС на БСП.

 

Кольо Милев: С общи усилия успяхме да променим Сливен

 

„Спомням си как изглеждаше Сливен преди 4 години. След 8 години тежко и безперспективно управление на града, той беше стигнал до бедствено положение. Радвам се, че успяхме да повишим репутацията на общината, защото през 2011 г. тя беше най-ниската в цяла България, със спрени европейски средства по две програми“. Това каза кандидатът на БСП за кмет на Сливен Кольо Милев. Той припомни, че когато е станал кмет, се е наложило  общината отново да защитава проекти и да получи доверието на правителството и Европа. По думите му са изпълнени много европейски проекти, като посочи, че водният цикъл на града е вече факт, както и реставрацията на  крепостта Туида, която се в превърнала в  емблематично място за града, а паркът "Юнак" е станал любимо място на сливенци. Той добави, че въпреки, че общината е  имала да връща стари задължения  на стойност 36 млн. лв., за тези четири години Сливен е бил преобразен. Кандидатът за кмет обясни, че администрацията е готова  и с нови проекти, като най-важният от тях е и интегрираният градски транспорт, а е време и да  се въведат  синя и зелена зона в града. „Вярвам, че всички вие ще подкрепите кандидатите на БСП в община Сливен с №19 и ще постигнем победа още на първи тур“, завърши Милев.

Таско Ерменков: Кольо Милев върна старата слава на Сливен

„Ако не си дал нещо от себе си на всеки човек и не си дал частица от сърцето си във всичко направено тук, не можеш да бъдеш истински кмет на Сливен“. Категоричен бе народният представител от БСП ЛЯВА БЪЛГАРЯ Таско Ерменков.  Той обясни, че центърът на политиката на Кольо Милев през този мандат е бил обикновеният човек и неговите проблеми. „Милев обиколи всички населени места в общината по няколко пъти и помогна на хората там“, добави Ерменков. Народният представител каза още, че кметът е  работил през този мандат не, за да усвоява пари, а за да може всеки един от гражданите на общината да се чувства добре в населеното място, в което живее. „Ние имаме кандидат, който превърна Сливен в красивия град на 100-те войводи, който помним от едно време“, каза още Таско Ерменков.

          Преди посещението си в Сливен Михаил Миков бе в Твърдица, където подкрепи кандидата за кмет на общината от БСП Ваня Колева и кандидатите за общински съветници. Там той присъства и на тържествена света литургия, отслужена в църквата „Св. Петка“. Председателят на левицата посети и старозагорската община Гурково, където се срещна с граждани и кандидата за четвърти кметски мандат Стоян Бонев.