Кольо Милев: Имаме капацитет за социално предприятие

Окт 19, 2015 СЛИВЕН Новини Избори 0 1697

Трябва да има ново увеличение на капацитета на социалния патронаж

"Трябва да има ново увеличение на капацитета на социалния патронаж. Общината има готовност да създаде социално предприятие, което да обедини дейности като патронажа, домашните помощници, предоставянето на топъл обяд чрез обществените трапезарии. Има подходяща общинска база за това. Предприятието ще има социална функция, като наема  и хора с увреждания или с намалена трудоспособност". Това заяви кандидатът за кмет на Сливен инж. Кольо Милев. В събота той и кандидатът за общински съветник Соня Келеведжиева посетиха балканското село Ичера за среща с жителите и в подкрепа на кандидата на БСП за кмет Иванка Кортезова.

"Пропадналият път между Сливен и Ичера е републикански и за него отговорност носят правителството и Агенция „Пътна инфраструктура“, които трябва да се заемат с ремонта му. Очевидно тази зима, въпреки обещанията,  пътят няма да бъде направен", подчерта Милев на въпроса на ичерени за срутилия се път. Той подчерта, че в самото село е асфалтирана улицата, ремонтирани са читалището и отводнителните съоръжения, възстановени са водостоци и коритото на р. Камчия. Хората от Ичера посрещнаха доскорошния кмет с благодарност, но му поставиха още задачи  - общината да помогне с доктор  в селото, да има п-качествени пътища и почистване.

В с. Тополчане вчера своята подкрепа за кандидата на БСП за кмет на селото Стоянка Банова се обявиха представителите на листата Корнелий Желязков, Деян Дечев, Радостин Бозуков, Васил Петров, Ивомира Георгиева. В селото  започна ремонт на читалището, готви се проект за разширение на училището. Предложението на Стоянка Банова да се провеждат Общи събрания  на селото, получи одобрението на неговите жители.