Кольо Милев: Паркингите са част от програма за публично-частни партньорства

Окт 20, 2015 СЛИВЕН Новини Избори 0 1759

Сега е ред на нова организация на движение, синя и зелена зона за паркиране, което ще облекчи и хората, и търговците в общината

„Обществени паркинги, благоустрояване на зелени площи чрез публично-частни партньорства ще има в Сливен през новия мандат. Бизнесът в града страдаше от лошата инфраструктура и това беше най-спешната задача. Сега е ред на нова организация на движение, синя и зелена зона за паркиране, което ще облекчи и хората, и търговците в общината. Средствата ще се осигурят по проекта за интегрирания градски транспорт“, каза кандидатът за кмет на Сливен инж. Кольо Милев на среща с бизнеса от общината в хотел „Национал“. Кандидатите от листата на БСП представиха намерения за изграждане на индустриален парк на общински терен до завод „Динамо“, възможностите за публично-частни партньорства чрез отстъпено право за строеж на фирми и създаването на многоезичен икономически портал.

„Порталът ще съдържа информация за регистрираните на територията на общината фирми, за терени, предмет на икономическа активност, информация за учещите в професионалните и висши училища са друга важна информация, която да предоставя порталът“, представи идеята Мариета Петкова, кандидат за общински съветник от БСП.

Днес Кольо Милев се срещна и с представители на Местната коалиция „Работим за Сливен“. „Местният бизнес може да е безплатният консултант  на общинската администрация. По-олекотени процедури, редовни срещи с бъдещия кмет – това са начините да се подобри средата за бизнес“, казаха участниците в срещата.

„Общината асфалтира улици в индустриалната зона на града  в изтеклия мандат. Сега добрата новина е, че в промишлената зона започва изпълнение на проект по Закона за насърчаване на инвестициите със средства от държавата. Там ще се изгражда и рехабилитира улична мрежа по проект с „Миролио“, като дейностите ще включват обновяване на асфалтови настилки, тротоари и спирки. Общината ще е тази, която възлага дейностите“, посочи Милев. 

По думите на кандидата за кмет най-рационалното решение е терените общинска собственост да останат в активите на общината и да се ползват различни форми на сътрудничество с бизнеса.

„Същите, които ликвидираха общинското БКС и озеленяването, сега  говорят колко важно е тези дейности да бъдат общински. Реално средства за първоначална инвестиция по закупуване на техника и камиони за сметопочистване, може да се случи след като отпадне поне един от заемите, които община Сливен изплаща от стария мандат. А това значи след  2017 г.  каза Милев. Днес кандидатът за кмет посети и складовата база на „Туида груп“ в индустриалната зона.