Кольо Милев: Изборите заприличаха на превземане на територия, но оставаме коректив на новото управление

Nov 02, 2015 СЛИВЕН Новини Избори 0 3551

Ведомствен, корпоративен и полицейски натиск са белязали изборите

"Съветниците от БСП ще бъдат конструктивна опозиция в новия Общински съвет. Нашите действия ще бъдат гарант и коректив за политика към хората и за реализация на най-важните проекти, които те очакват. Ще следим за изпълнението на инвестиционната програма и проектите, които оставяме",  каза инж. Кольо Милев на пресконференция след балотажа.

Според него е нормално всеки новоизбран кмет да има намерение за финансова ревизия в общината. "Новият кмет не прави изключение, но той ще завари по-добро състояние на финансите, отколкото заварих аз", категоричен е Милев. Заедно с това препоръча и ревизия на свършеното, която ще е в полза на досегашното управление на общината.

По отношение на изборния процес Милев коментира, че валякът на изборната машина не е подминал и Сливен. „Изпълни се заканата на ГЕРБ  за превземането на всички областни градове, ние се борихме не срещу партия, а срещу цялата държава“, каза още той. 

Ведомствен, корпоративен и полицейски натиск са белязали изборите. Един от най-фрапиращите случаи е полицейският натиск срещу член на БСП в с. Тополчане, чийто дом е обискиран от 12 полицаи  и жандармеристи късно вечерта срещу изборния ден. Подобни случаи на натиск има и на други места, което отказа много  хора да гласуват, посочиха от БСП.

„Изборите заприличаха на превземане на територия от националната карта. Въпреки това БСП  в Сливен има 11 съветници и отбелязва най-добър партиен резултат от всички организации на областно ниво. За съжаление, не спечелихме кметското място. Нашите анализи за организационни слабости предстоят“, отчете председателят на Общинския съвет на БСП Атанас Делибалтов. 

Партията  спечели  кметски постове в 21 от селата на общината.

„Задачата ни оттук нататък е да продължи работата в селата, да заработи по-ефективно Сдружението на кметовете на населени места в общината. Ще следим и селата от ГЕРБ да не бъдат привилегировани“, каза Деян Дечев, който е част от групата общински съветници на БСП.

БСП припомниха, че първи са предложили намаляване на заплатите на общинските съветници, така че ще подкрепят такова предложение отново.

Резултати по села:

БСП  има 21 кметове : Бинкос /Минко Банков/, Въглен /Ахмед Якубов/, Голямо Чочовени /Янко Узунов/, Глушник /Димитър Петков/, Злати войвода /Стоян Тенев/, Изгрев /Осман Якубов/, Ичера /Иванка Кортезова/, Малко Чочовени /Михаил Георгиев/, Младово /Димка Славова/, Николаево /Данка Кънева/, Селиминово /Тодор Тодоров/ и Стара река /Стефан Стефанов/. Божевци /Христо Стефанов/, Бяла /Желю Желев/, Драгоданово /Станчо Станчев/, Панаретовци /Станимир Василев/, Скобелево /Стефко Пенев/, Сотиря /Димчо Георгиев/, Средорек /Аптула Мехмедов/, Трапоклово /Кирил Киров/ и Чокоба /Руси Ненчев/.