Атанас Зафиров: БСП е единствената партия, която трайно защитава интересите на служителите на МВР

Юни 18, 2021 Новини БСП в медиите 0 1206

18.06.2021г.

"Неслучайно в последните социоложки изследвания на БСП се дава траен ръст - това е нормалният ход на събитията след години тежка икономическа и всякаква криза. С напредването на кампанията ще е още по-отчетливо и ще завърши с успех и лидерство на "БСП за България", и широката лява коалиция зад нея. Благодарение на председателя на партията ни - Корнелия Нинова, успяхме да подпишем споразумение за подкрепа с партии, с които сме имали различия. Това изисква характер, лидерство и кураж. Аз съм много горд, че именно БСП подаде ръка и благодаря на нашите партньори", посочи Атанас Зафиров, водач на листата на "БСП за България" в Сливен в "Актуално от деня" по БСТВ.

Заместник-председателят на БСП разясни как партията защитава интересите на служителите на МВР: "Днес взех участие в кръгла маса, организирана от синдикалната федерация на служителите от МВР. Бяха представени резултати от няколкомесечно изследване за стреса на служителите, условията на работа и промени в системата. Заключенията бяха ясни - ситуацията в сектор МВР е критична. Не само е затруднено функционирането му, а и стоят под съмнение устоите му, и това дали служителите могат да изпълняват конституционните си задължения. На срещата стана ясно, че БСП е единствената партия, която трайно защитава интересите на министерството. Имаме цели за реформиране на сектора, потвърдихме ангажиментите си за изцяло нов закон за МВР, възможност за Колективен трудов договор и промяна на възнаграждението. БСП веднъж завинаги ще сложи край на политическите назначения в системата на МВР."

Зафиров сподели какви според него са най-належащите проблеми в Сливен: "Хората очакват Сливен да изплува от дъното на всички класации, в които се е наредил. Градът е на едно от последните места по икономическо развитие. Има ежегодна ужасяващо голяма миграция на млади хора от града - раждаемостта и отрицателният прираст се различават само с 2%. Има много ниска усвояемост на средства, в сравнение със сходни по показатели области. Селското ни стопанство има условия да отбележи бум и растеж, градът има огромен потенциал."