БСП отбелязва Деня на труда с шествия и събития в цялата страна

01.05.2023 г.

Социалисти от цялата страна се включиха в редица мероприятия по случай Деня на труда и на международната работническа солидарност.

В Сливен БСП отбеляза 1 май с шествие под надслов „Мир, Труд, Солидарност!”. В него участваха областният управител Минчо Афузов, общинският председател на БСП-Сливен Атанас Делибалтов, ген. Кольо Милев, общински съветници, представители на Младежкото обединение, членове на партията и симпатизанти. Те минаха през пешеходната зона на града и поднесоха цветя пред паметника на Съби Димитров.

В Кюстендил социалистите поднесоха цветя пред родната къща на Георги Горанов, авторът на музиката на „Дружна песен”. Те поздравиха присъстващите по повод Деня на труда със слово, в което отбелязват важността на празника.

„Свидетели сме на небивала нравствена и духовна криза, на опит да бъде заличена нашата българска идентичност, да бъдат посечени славянските ни корени. Ще го допуснем ли? От нас зависи. Ние сме повече и сме силни. Трябва да си повярвам ! Трябва да преодолеем страха, апатията, колебанията, трябва да бъдем солидарни, да бъдем заедно!“, се казва още в словото.

В Благоевград социалистите също отбелязаха 1 май, като поднесоха цветя пред паметника на Димитър Благоев.