Минчо Афузов е нарушил закона

Сеп 27, 2023 СЛИВЕН Новини БСП 0 1043

Следва да премахне всички незаконни рекламни материали в Сливен

На основание решение на ЦИК, Община Сливен нареди на бившия областен управител и кандидат за кмет от Инициативен комитет - Минчо Афузов да премахне агитационните си материали от Сливен (билбордове, рекламни пана). Същият, в нарушение на закона и изборните правила (чл. 185, ал. 1 от Изборния кодекс и т. 21 от Решение 2469 на ЦИК), използва името, логото и символите на БСП, за да се рекламира в общината. 

Припомняме, че злоупотребата със символите и името на партията предизвика острата реакция на лидера на БСП – Корнелия Нинова, която заяви: „Минчо Афузов се опитва да се кандидатира за кмет на Сливен чрез измама. Платил си е тлъста сума за билбордове, на които лъже, че е подкрепен от БСП като използва цветовете, логото и името на партията. Обръщам се към всички сливналии: ще гласувате ли за човек, който отсега ви лъже и мами? Човек, който иска да спечели гласа ви с измама ще управлява четири години с измама“. Нинова добави, че сезират ЦИК, ОИК и прокуратурата за злоупотребата.

Решението за премахване на билбордове  влиза в сила незабавно и следва Афузов да премахне въвеждащите в заблуда избирателите агитационни материали.

Напомняме, че БСП има свой официален кандидат (ген. Кольо Милев) и общинска листа.