В Сливен бяха отбелязани 178 години от рождението на Васил Левски

Юли 17, 2015 СЛИВЕН Новини БСП 0 1670

Номинираният от БСП – Сливен  за кмет на община Сливен за втори мандат инж

Номинираният от БСП – Сливен  за кмет на община Сливен за втори мандат инж. Кольо Милев, общински съветници и членове на общинското и областното ръководства на БСП – Сливен присъстваха на честването на годишнината от рождението на Апостола на свободата. Да почетат светлата годишнина  пред бюст – паметника на Левски в Сливен  присъстваха представители от НЧ „Христо Ботев 1897”, НЧ „Добри Чинтулов 1941” и НЧ „Ангел Димитров”, както и ученици от 12 ОУ „Елисавета Багряна” и НЧ „Васил Левски”, пенсионери от пенсионерски клуб „Розова градина”, представители на държавната власт и местния Общински съвет, директори и представители на културни институти в града, представители на патриотични организации, граждани.

„Левски е личност, която вече повече от столетие служи като обединител и всепризнат символ на безкористност и всеотдайност. Личност, която и в една от последните си изповеди съвсем просто казва: „Каквото съм правил, в полза народу е“, отбеляза в приветственото си слово кметът на община Сливен инж. Кольо Милев.

Председателят на Общинския съвет на БСП – Сливен Атанас Делибалтов, Корнелий Желязков – член на областното ръководство на столетницата, кметът на село Самуилово Радослав Кутийски, представители на младежкото обединение в БСП поднесоха цветя пред паметника на Васил Левски по повод годишнината.

Възпоменателната церемония се организира от община Сливен.